0
Ft 0 tétel

Nincsenek termékek a kosárban.

szeptember 8, 2022

EDF GREEN LIVING SOIL EXTRA HUMUSZKOMPOSZT KIVONAT

A Green Living Soil Extra Humuszkomposzt különlegesen magas mikrobiológiai értékű, stabilizált humuszt és tápanyagokat tartalmazó speciális komposzttermék. A termék már kisebb mennyiségben is biztosítja a termőtalajok hatékony mikrobiológiai oltását és a humifikációs folyamatok beindítását.

Humuszkomposztálás

 AZ EDF Extra Humuszkomposzt kivonatot nagy diverzitású szerves összetevőkből speciális ásványi anyagok hozzáadásával kontrollált aerob humuszkomposztálás módszerével állítjuk elő. Optimalizált méretű prizmákkal, gyakori nedvesítéssel forgatással és napi ellenőrzéssel valamint a gondos alapanyag választással érjük el, hogy egyedülálló mikrobiológiai változatosságú, a teljes Talajtáplálék Hálózatot felölelő mikrobiom populáció jöjjön létre és stabilizálódjon a komposztban. További fontos tulajdonság, hogy már a 8. hétre rövid szénláncú friss Huminsav keletkezik a komposztban, amely a talajba juttatást követően képes lehet tovább érni táphumusszá.

Mikrobiológia diverzitás

A kész EDF Green Living Soil Extra Humuszkomposzt terméket a legmodernebb Shotgun Metagenomikai vizsgálatnak vetjük alá, hogy megbizonyosodjunk a mikrobiológiai maximális teljesítményről. Mindemellett már a gyártás 5. hetétől heti labormintákat veszünk és kontrolláljuk az érési folyamatot. A kész komposztot 12-16 mm-es rostán engedjük át, így elérve a finom morzsalékos jelleget.

A termék minimum jellemzői: baktériumok: min. 2,7x 109, 7000 faj, gombák: 5,0 x 10³, 2-300 faj, protozoák: 5 x 10³, nematódák: min. 30-50 db/gr. Ez a mennyiség és változatosság biztosítja, hogy az EDF komposzt a  leghatékonyabban katalizálja a talaj táplálékháló felépítési folyamatait!

Használata :kiváló minősége teszi lehetővé, hogy már 50-150 kg/Ha mennyiséggel kedvező hatást érjen el. A kijuttatás akár repítő tárcsás műtrágya szóróval is megtörténhet. A szórást követően be kell juttatni a talaj felső 5-10-es mélységébe.  

Kertészetekben szórjuk a vetési sorba, illetve keverjük  5-10% arányban a palántafölddel. Gyümölcsfák gyökerét mártsuk vizes oldalába.

                Komoszttea:  az EDF Extra Humuszkomposztból fajlagosan kis mennyiséget használva az EDF komposzt-    tea rendszerrel folyékony növényvédő és talajkondicionáló készítmény állítható el.

Az EDF komposzt-tea rendszer nemcsak élő, organikus komposztteát hoz létre, hanem extraktorként is működik, lehetővé teszi a folyamatos készítést, és bármire használhatjuk, a talaj regenerálódásának serkentésétől a kártevők vagy növényi betegségek elleni megelőző védekezésre egyarnt.

A komposzt tea-kezelés aktiválja a mikroorganizmusokat (baktériumokat), ezáltal

• támogatja a talaj humuszképződését.

• A víztározó kapacitás növelésével támogatja a talaj jobb szerkezetének kialakulását

• Erősödik a szimbiózis és az aktív kommunikáció a növény és a talaj élete között.

• A növényi maradványok gyorsabban alakulnak humusszá.

• Csökken a tömörödés, javul a talaj aggregát állapota.

• Ösztönzi a növények növekedését és fejlődését.

• Stressz tűrő képesség a negatív környezeti feltételekkel szemben,nagyobb gyökérnövekedés

• Növeli a növényi termékek tápértékét.

Kiszerelés: 500/1000 kg bigbag              EDF Extra Humuszkomposzt Ára: 400 Ft+ÁFA/kg + szállítás

További hír

Designg & Development: Advanityc Design Studio
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram